A látvány és a motiváció is fontos

2010.11.22. 09:10 Horváth Oszkár

A következőkben 7 és 16 év közöttieknek, valamint kényszerbetegek számára szeretném összefoglalni az észrevehetetlen finom vizuális eszköztárat, amely egyfajta aszeszoráként áll rendelkezésre, és aki akar, él vele, aki nem, nem. Kényszerbetegek alatt olyanokat értek, akik nem lépnek repedésre az utcán, vagy a korsón mindig ugyanarra fordítják a logót iváskor - tehát mindannyian.

Arról van szó ugyanis például, hogy ez a Noco Cojumbo nevű DJ gyerek, aki valahogy beédesgette magát a Bloggerz on Decksbe pedig azt se tudjuk, melyik blogot írja, kurva magas. Mondjuk ez egy betegség és nem illik rajta nevetni, meg méhen belüli terhessége volt anyukájának és ennek ellenére született. Na mindegy, emiatt, hogy így alakult, a laptopját kurvára kinyitja, hogy onnan a levegőből is lássa, de ezt úgy képzeld el, hogy jóformán már letörik a kijelző. A matematika nyelvén ezt úgy fejezhetnénk ki, ha blogot csak tanult emberek olvasnának (legalább 8 általános, amiből 3-nál nem több az első), hogy extrém tompaszög. Különben nem látja. Ezt persze a 7 és 9 év közöttiek most ugorják át, mert ők még nem vették a tompaszöget, tehát ez szól a 10-16 év közöttieknek.

Ezzel az egésszel két probléma van, egyrészt, hogy nathanp Pisti kényszeresen visszahajtja, mert nem bírja a látványt elviselni. A másik meg, és ez pénteken a Szezonban derült ki, amikor egymás mellé tettük: hogy ilyenkor nekem ugyanolyan szögbe kell állítanom a kijelzőt, mert mi van, ha valaki pont oldalról látja és eltérés van??? SOHA nem tudhatod, mikor nézi valaki oldalról. Ez olyan, mint ahogy a mondás szerint tiszta rendes alsóneműben kell lenni, mert soha nem tudod, mikor kerülsz kórházba és vágják le rólad a ruhát. És ezért. Mondjuk aki ezt a mondást kitalálta, érthetetlen, miért nem a váratlan (vagy rendszeres) kúrásokra hegyezte ki a mondandóját, de azért így is értettük, csak kórházban például még nem voltam. Ez szól mondjuk a 16 és 18 év közöttieknek.

És akkor nem feledkeznék meg a 7 év alatti blogolvasókról is, mert jönnek vissza a statisztikák az Ipsosból, és nagyon úgy néz ki, hogy a gyerekek nagy része éjjel nappal a BoD blogját nézi. Ezt alátámszatják az olvasottsági adatok is, 13 emberből 9 hét év alatti, tehát az olvasók közel 70%-a. Aki nem tiszteli a számokat, nem viszi semmire! Úgyhogy részükre a motivációról írnék még egy keveset, és majd 18-23 évesen utánanéznek, hogy mi az a motiváció, meg a radiátor.

Szóval alapvetően minden magyar ember azért lesz DJ (mindegyik az lesz előbb-utóbb, ezzel jobb nem vitatkozni mert én már voltam DJ te meg még nem, úgyhogy emiatt nem tudahatod, hogy az akarsz-e lenni), mert nem lesz metróvezető. Vagy villamos (vezető). Egyedül a metróvezetők nem akarnak DJ-k lenni, mert nekik sikerült metróvezetőnek lenni - a kételkedők kérdezzenek meg egyet, hogy akar-e DJ lenni, 70% azt fogja mondani, hogy "akar a faszom, nem érek én erre rá" (elfoglaltak, néha hazaviszik a melót), 30% pedig nem érti a kérdést se, nem érdekli őket.

A metróban ugyanis kurva sok gomb van, és 0 és 7 éves korom között nyálcsorgatva lestem be az első kocsi üvegfestékének lekapart kis foltjain, ahogy a sötétben világítanak a gombok. Különösen 0 éves koromban, akkor még nagyon nyitott voltam és különösen spirituális. És ezek még nem ledek voltak, hanem rendesen izzók, a metróvezetők még a régi iskolát képviselik. Miközben mások táncolnak, vagy 48 perce smárolnak a sarokban, én igazából nem a következő számot keresem, hanem arra gondolok, hogy  Nyugati pályaudvar - Arany János utca viszonylaton suhanok, és ezt megfejelem azzal, mert a képzelet nem ismer korlátokat, hogy még az "Arany János utca. Az ajtók a bal oldalon nyílnak"-ot is én mondom Thoma István hangján, vagy hogy én vagyok Thoma István, vagy én magam vagyok az Arany János utca.

Hogy megértsétek a DJ-zés és a metróvezetés közti összefüggést, az alábbi videót szükséges megtekintenetek 0:07 és 0:09 közti terjedelemben. Ezért fontos, hogy a 4-es metró minél előbb elkészüljön, különben ilyen 2025 környékén kevesebb lesz a DJ, emiatt kevesebb lesz a buli, és ezért a fiatalok ilyen olvasással, meg kirándulással fogják elütni az idejüket, aminek beláthatatlan következményei lehetnek.


A bejegyzés trackback címe:

https://bloggerz.blog.hu/api/trackback/id/tr322461072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása