A Bloggerz on Decks a blog.hu szerzőinek és operátorainak DJ projektje: nathanp, cadix, nosferato, Noco Cojumbo.



Utolsó kommentek

Mi az a progresszív?

2010.11.16. 08:05 Horváth Oszkár

Az van, hogy olvastam ezeket a kiírásokat, ahol mi játszunk, és oda volt írva, hogy deep / tech / elektro. Ebből derült ki számomra, hogy mi mit játszunk, mert én végig slow rock és salsa-merengue vonalon szerettem volna maradni, csak két jelöletlen AGFA kazettán voltak ezek a zenék, és egy buliba' egy másik agfással elcseréltük véletlenül ilyen deep / tech témára, és megtetszett.

De mindig igyekeztem figyelemmel követni, amint kialakul akár a country zene (az olyan zene, hogy parasztok írják parasztoknak, és traktorokról vagy kétkeresztnevű copfos nőkről szól), akár a rock valamilyen új vonala, azonnal megjelenik két vadhajtás. Mindkettő megjelenésének az oka, hogy akik azt hallgatják, szeretik magukról elmondani, hogy azt hallgatják. Az egyik ilyen a "pszichedelikus", ami semmilyen formában nem utal a zenére magára, de jól lehet rá drogozni. Ez ugye azért hülyeség, mert mindegyikre jól lehet. Választékosabbak úgy mondják ezt, hogy nagyon jól tudnak rá átszellemülni. A buta emberek is szeretnek átszellemülni, őket nem zavarja, hogy utána nem az van, hogy 1 hétig csak alkotnak, hanem másnap ugyanúgy bemennek dolgozni, és dobozokat ragasztanak le széles ragasztószalaggal, ami fontos, mert ha nem jól ragasztod le, kinyílik.

A másik nyelvi-etimológiai vadhajtás a "progresszív". Hát ez se utal a zenére, mert szegény elektronikus zene mindig progresszív, hiszen következő évben mindig kicsit máshogy néz ki, mint előtte. Hogy megértsed: SP például progresszív, mert minden évben van új ruhája, máshogy néz ki, meg nő 3-5 centit is még vagy 10 évig, itt-ott. Lagzi Lajcsi is progresszív, mert ő fényévekkel kora előtt jár, hiszen már most arra a jövőre készül, amikor nem lesznek rendes hangszerek, csak Mad Max, és ilyen 40 centis torszülött gyerekekkel a nyakunkba' fogunk menni mindenhová, bármi is legyen az oka. De például nem progresszív az EDDA, mert Attis ugyanolyan jó 30 éve.

Na most ezt elektronikus zenénél lehetne úgy értelmezni, hogy a progresszív lehet a jövő évi "sima", és azért szeretik azt mondani magukról az emberek, hogy ilyet hallgatnak, mert benne van, hogy "én már most olyat hallgatok, amit te 3 év múlva fogsz, paraszt", csak nem underground, hanem progresszív, hogy lehessen mellé márkás ruhákat is hordani, meg mondjuk bevállalni némi kölnit, szőrtelenítést, és társait. Figyelni kell rá, hogy ne azt mondd, hogy azért mész valahová, mert kurva jó a zene, hanem mert TE progresszív vagy. Például nősz 3-5 centit évente itt-ott, mint SP. Csak így jövő évben már nem tudod mondani, hogy "tudod, a tavalyi/tavaly előtti progresszív, na az jó volt". Ezért érdemes inkább bármi másról elnevezni.

Ahhoz tudnám még hasonlítani, amikor felmész egy társkereső oldalra mert ronda vagy de iszonyatosan kúrni akarsz valahogy úgy, hogy hazudsz magadról 1-2 dolgot, meg 2 hétig úgy csinálsz, mintha udvarolnál, és azt adod meg felhasználónévnek, hogy ZOLI25. Ez progresszív, két kibaszott nagy baj van vele. Az egyik, hogy P=0.95 esély van rá, hogy téged nem Zolinak hívnak. A másik meg, hogy jövőre 26 éves leszel, és akkor újra kell regisztrálnod ZOLI26 néven, és akkor lehet, hogy még mindig nem hívnak Zolinak.

Na ezé nem szabad progresszívnak meg pszichedelikusnak hívni a zenéket.

Ugyanakkor srácok, valamelyikünk mégis játszhatna progresszívet, mert arra táncolnak a legmelegebb seggű lányok, sokkal jobban néznek ki, mint amilyen okos én vagyok, pedig az olyan, hogy néha magam is megijedek reggel, hogy vajon aznap mi zseniálisat fogok alkotni. 25 évesen is gyerektestük van, és tüchtigül még 2 ponttal jobbnak sminkelik magukat - mint az amerikai partifotókon a kiscsajok, akik tölcsérből besöröznek, virágokat aggatnak a nyakukba, és mutogatják az egyébként kegyetlenül jó dudáikat. Ami egy páros szerv. Őket nagyon utálják a rendes, feleségnek és barátnőnek való lányok, mert úgy is viselkednek, mint akik baszni akarnak, nemcsak gondolják. Én például ugyanezért nem szeretem a jófejeket.

Na és a lényeg, hogy onnan tudod megkülönböztetni a magyar progresszív rajongó jócsajt az amerikai tölcsérből söröző jócsajtól, hogy a magyar nem mutogatja a melleit 20-nál több embernek. De ha ügyesen udvarolsz (például mondod neki, hogy szép a szemed, miközben a farkadat fogdosod, vagy az övét, vagy ha vettél egy BMW-s kulcstartót korábban és azt rá tudtad tenni az U-lakatod kulcsára, és mindig véletlenül előveszed, vagy csak simán kurva jól nézel ki, és kussolsz, nehogy elrontsd az összhatást), akkor hirtelen amerikaivá változhatnak csak neked. És olyankor érzed, hogy megérte ennyire utánaolvasni.

Ellenőrző kérdés: az alábbi videón a lányok:

  • (a) magyar progresszív hallgatók
  • (b) amerikai lányok, beer bong vagy lényeg, hogy bong után
  • (c) vagy udvarolt már nekik valaki, és ezért
  • (d) bármelyik lehet, nem lehet megállapítani objektíven


A bejegyzés trackback címe:

https://bloggerz.blog.hu/api/trackback/id/tr712448314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása